Blog over fotografie

« Terug Start

Fotoboek met zachte kaft

Gepost op

Je kent ze vast wel: foto's die helemaal verkleurd zijn. Vroeger drukte iedereen zijn of haar foto's af en plakte deze in een fotoboek. Na een aantal jaren begonnen deze foto's te verkleuren. Aan de ene kant is dit zonde, maar eigenlijk heeft dit ook wel iets. Tegenwoordig kan je nog steeds zelf foto's afdrukken en inplakken in een fotoboek. Het wordt echter steeds populairder om online een fotoboek te maken en dat boek af te laten drukken.  

Fotoboek met zachte kaft of harde kaft

Er zijn heel veel sites zoals Fotogoed b.v. waar je een online fotoboek kunt maken. Je kunt kiezen voor een fotoboek met zachte kaft of harde kaft. De kaft kan je een standaard kleur geven, maar je kunt ook kiezen om een foto op de kaft te laten drukken. Ook kan je er voor kiezen om je foto's als glanzend of mat af te laten drukken. Naast deze keuzes moet je ook de vorm en het formaat van jouw fotoboek kiezen. Zo zijn er dus veel keuzes die je moet maken.  

Fotoboek maken

Het fotoboek maken, is erg leuk. Elke pagina van het fotoboek kan jij helemaal maken zoals jij wilt. Er zijn standaard layouts die je kunt vullen, deze bepalen dan waar jouw foto's geplaatst worden, hoe groot ze zijn, etc. Maar je kan deze layout ook verwijderen en zelf kiezen waar je een foto wilt plaatsen en hoe groot deze moet zijn. Dit is niet het enige. Je kan de pagina namelijk extra mooi maken door een achtergrond toe te voegen en bijvoorbeeld een leuk of grappig bijpassend plaatje toe te voegen. Ook kan je tekst toevoegen, zodat je altijd nog terug kunt lezen wat dit was en wanneer. Uiteraard zijn er ook leuke plaatjes met teksten beschikbaar. Je kunt het boek dus maken zoals jij dat wilt!  

Themaboeken

Naast de standaard fotoboeken zijn er ook themaboeken beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld voor het thema vakantie kiezen als je een vakantieboek wilt maken. Bij dit thema horen plaatjes zoals een strand, een emmertje met schepje, zonnebril of plaatjes die bij een wintersport vakantie horen. Dit is het meest gekozen themaboek. Maar er is nog meer, zo zijn er bijvoorbeeld themaboeken voor een bruiloft, geboorte van een zoon of geboorte van een dochter. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn veel themaboeken te vinden. Zit jouw thema er niet tussen, dan kan je altijd kiezen voor het standaard fotoboek en deze personaliseren.   

Een fotoboek maken, kost wel veel tijd, maar dan heb je wel iets speciaals. Je zal vast en zeker nog vaak in het boek kijken en herinneringen ophalen! Veel plezier!


Delen